Verkkoneula

Uutta Verkkosaarenrantaa

Kahden 7-kerroksisen kerrostalon kohde sijaitsee Helsingin Verkkosaaren Pankow-umpikorttelin länsiosassa. Korttelin sitoo yhteen koko korttelin yhteinen pihakansi. Pihakannen alle sijoittuu korttelin yhteinen autohalli jonne on kulku kaikista porrashuoneista. Kaikilla huoneistoilla on runsaasti säilytystilaa sekä oma irtaimistovarasto jotka sijoittuvat ensimmäiseen ja toiseen kerrokseen. Myös pesulat ja kuivaushuoneet sijaitsevat ensimmäisessä ja toisessa kerroksessa. Monitoimitilat ja talosaunat terasseineen ja upeine näkymineen sijaitsevat rakennuksen 7. kerroksessa. Katutasoon tulee liiketilaa elävöittämään katutasoa.

Kohteeseen tulee 310 polkupyöräpaikkaa joista vähintään 75% sijoitetaan asemakaavan mukaisesti rakennuksiin.

Kaikilla asunnoilla on esteetön joko parveke tai terassi. Ne sijoittuvat pääosin kadun puolelle ja ovat lasitettuja. 7. kerroksen asunnoilla ja yhteistiloilla on omat terassit. Piha-alue on koko korttelin yhteinen ja sijoittuu yhteiselle pihakannelle.

Muurattua tiiltä ja viherkattoja

Kadun puoleiset julkisivut muodostuvat pehmeän harmaan sävyisestä puhtaaksi muuratusta tiilipinnasta sekä lasitetuista parvekkeista. Sisäänkäyntisyvennykset ovat puuverhoiltuja, kuten myös liiketilan ikkunoiden ja yläpuolella olevien parvekkeiden välinen osa. Rakennuksien 7. kerros on katujen puolella sisäänvedetty asemakaavan mukaisesti. Sisäänvedon myötä ylimmän kerroksen asunnoilla ja yhteistiloilla on käytössään omat terassit.

Sisäpihan julkisivut ovat toteutettu pääosin samalla puhtaaksi muuratulla tiilellä kuin kadunpuoleiset julkisivut. Sisäpihan julkisivun aukotukseen liittyy pystysuuntaiset julkisivulevypinnat, jotka korostavat rakennuksien kattomuotoa sekä sisäänkäyntejä. Rakennuksien kattomuoto on vapaamuotoinen harjakatto. Vesikatto on toteutettu viherkattona. Vesikatoille asennetaan myös aurinkopaneeleja.

Verkkoneula

Sijainti: Verkkosaari, Helsinki

Laajuus: 11 500 brm²

Arvioitu valmistuminen: 2024

Tilaaja: TA-Rakennuttaja Oy

A-Kruunu Verkkosaarenranta

Verkkosaari, Helsinki / 2023

Tykkimiehenraitti

Hyrylä, Tuusula / 2022

Ruususenrinne

Roihuvuori, Helsinki / 2020