100 korvaa kuulee toiveesi.

Talostamme löytyy yli 50 ammattilaista: arkkitehteja, sisustusarkkitehteja, palvelumuotoilijoita, maankäyttöspesialisteja, kaupunkimaantieteilijöitä, Leed-eksperttejä, parametrisen suunnittelun velhoja ja 3D-visualisointiguruja. Me palvelemme 10:llä eri kielellä.

i

Miran erityisosaamista on asuntosuunnittelu. Parasta asuntosuunnittelussa on moniulotteinen onnistuminen; se että tehdään ihmisille oikeasti mieleisiä ja toimivia koteja, ja ennen kaikkea se, että tehdään taloudellisesti järkeviä suunnitteluratkaisuja, ja panostetaan ja pihistetään oikeissa paikoissa. Mira on tunnollinen ja tarkka projektinvetäjä ja pääsuunnittelija, joka on tehnyt hankkeita kaavaviitesuunnittelusta toteutukseen.

Mira Sandström

Ida Fraser

arkkitehti, perhevapaalla

Anniina Kontoniemi

Juho Kuovi

Anastasia Seppänen

Anniina Jokinen

Sanna Piironen

Lari Matero Párraga

Anja-Kaisa Ylimommo

i

Lilja on energinen ja lahjakas suunnittelija. Hän työskentelee toimistolla luonnos- ja konseptisuunnittelun parissa ja on ollut mukana myös useassa menestyneessä kilpailuehdotuksessa. Liljan portfoliosta löytyy useita kaupunkisuunnitteluhankkeita ja haastavien kokonaisuuksien hahmottaminen onkin hänen vahvuutensa. Lilja on eteenpäin suuntautuva ja nauttii paljon uuden ideoinnista.

Lilja Mustila

i

Janne on kaupunkisuunnittelun palkittu osaaja. Kaavoituksesta sekä maankäytön ja liikenteen suunnittelusta Jannelle on kertynyt kokemusta varsin monesta näkökulmasta: yleiskaavoituksesta ja tietokonesimulaatioista aina luonnossuunnitteluun ja ideakilpailuihin. Kaupunkisuunnittelu on monen asian summa, ja siksi Jannella on arkkitehtuurin opintojen lisäksi taustalla luonnontieteiden opintoja sekä työn alla maankäytön suunnittelun ja liikennejärjestelmäsuunnittelun tutkinto. Kovaa dataa ja pehmeää tietoa yhdistävät kaupunkianalyysit ovat Jannen intohimo. Jannen kyky hahmottaa kokonaisuuksia antaa loistavan lähtökohdan paremmalle rakennetulle ympäristölle.

i

Huumorintajuinen ja luotettava Timo on työskennellyt L Arkkitehdeillä eri kokoisten toimistohankkeiden parissa yli 20 vuotta. Mukaan mahtuu monenlaista pienistä toimitiloista pääkonttoreihin. Toteutukseen yltävissä hankkeissa voi vierähtää vuosia, joten niiden lomassa hän on ollut mukana lukuisissa hankekehitysprojekteissa ja suunnitellut käyttäjäsovituksia erityyppisten asiakkaiden tarpeisiin. Kokemusta on myös oppilaitosten ja liikenneasemien suunnittelusta.

Timo Virtanen

i

Erko on ollut mukana mm. asuntosuunnittelun projekteissa sekä rakennuksen käyttötarkoituksen muutosprojekteissa. Erkolla on vahva kokemus ArchiCADin puolella mallinnuksesta ja piirustusten laatimisesta. ArchiCAD kuten myös muut suunnitteluohjelmat ovat Erkolle suuria kiinnostuksen kohteita – niistä on aina mahdollista oppia jotain uutta. Rakennusten suunnittelu soveltuu Erkolle hyvin, koska kokonaisuuksien hahmottaminen onnistuu häneltä helposti.

Erko Paabos

suunnitteluassistentti

i

Oksanan insinööritutkinto auttaa häntä ymmärtämään hyvin myös muiden suunnittelijoiden kuvia. Hän käyttää teknisiä työkaluja tehokkaasti ja vaivatta. Eniten kokemusta Oksanalla on toimistosuunnittelun eri työvaiheista, aina luonnossuunnittelusta työpiirustuksiin. Käyttäjäsovitukset ja esittelyt asiakkaille ovat Oksanalle melkeinpä meditaatiota. Hänelle on tärkeää, että projektit ovat yleensä saman tien toteutuvia, että tulos on näkyvissä heti, eikä jää vain paperille. Tämä näkyy myös hänen harrastuksissaan: hän on esimerkiksi keramiikkakurssilla valmistanut esineitä, joita hänen perheensä käyttää joka päivä.

Oksana Karpova

i

Tiina, alias Peppi, on vankka projektinhallinnan osaaja. Hänellä on parinkymmenen vuoden kokemus erilaisten julkisten tilojen sisustussuunnitteluprojekteista. Pepin suunnittelukokemuksen painopisteenä on monitilatoimistojen ja työympäristöjen suunnittelu- ja kehityshankkeet. Hän näkee sisustussuunnittelun mukaantulon projektin varhaisessa vaiheessa tärkeänä, ja erityisesti käyttäjälähtöisen konseptisuunnittelun kiinnostavana.

Tiina Lipponen

i

Arkkitehtuurin moniottelija, joka on suunnitellut niin pääkonttoreita, Helsingin arvokiinteistöjen konversioita kuin lukuisia korkean profiilin hotellihankkeita jo kolmella vuosikymmenellä. Useissa kilpailuissa palkittu Robert vetää toimiston isoja linjoja, mutta toisaalta ohjaa kultivoituneella näkemyksellään myös päivittäistä suunnittelua. Kosmopoliittina hän on työskennellyt ja suunnitellut rakennuksia niin Itävallassa kuin Venäjälläkin. Tiesitkö että Robertin ensimmäinen kesätyö oli toimia Villa Mairean museoisäntänä? Vapaa-ajallaan Robertin voi löytää vuosikertaviini kädessään klassikkoelokuvan äärellä.

Robert Trapp

toimitusjohtaja, osakas, arkkitehti SAFA

i

Eijalla kokemuksen kärki on toimisto-, hotelli- ja kauppakeskussuunnittelussa. Hänen vahvuuksiin lukeutuu mm. projektisihteerinä oleminen, joka onkin rooli jossa hän viihtyy hyvin. Eija osaa tarvittaessa hypätä tehtävään kuin tehtävään, johon hän sopeutuu joustavana ihmisenä hyvin! Eija on iloinen ja positiivinen persoona ja jaksaa aina hauskuttaa suunnitteluryhmää.

Eija Linna

i

Juha on kokenut projektinvetäjä. Työhistoriasta löytyy jo lähes kaikkea liikerakentamisesta asuntoihin ja toimistoista hotelleihin. Juha on äärettömän tarkka ja pedantti suunnittelija ja hän pitää taitavasti vaikeiden hankkeiden langat käsissään. Tuloksena on elegantteja ja toimivia ratkaisuita, jotka rikastuttavat ympäristöämme. Hänen rauhallinen olemuksensa ja ammatillinen osaamisensa ovat toimistolla kovasti pidettyjä ominaisuuksia.

Juha Myrsky

i

Suorapuheisella tyylillään, aina pilke silmäkulmassa, Niklas vastaa L Arkkitehtien asunto- ja toimistosuunnittelusta, suunnittelualoista, joista hänellä on jo usean vuosikymmenen kokemus. Niklaksen rautaiseen, lähes 30-vuoden ammattitaitoon kuuluvat lisäksi peruskorjauksen ja maankäytön suunnitteluhankkeet. Vapaa-ajalla hänen intohimonsa on jääkiekko, sekä katsomossa että kentällä (josta musta silmä on joskus kielinyt). L Arkkitehtien pitkäaikasimpiin luottopelaajiin kuuluva huumorintajuinen Niklas ei turhasta nipota tai pelkää isojakaan haasteita.

Niklas Sucksdorff

hallituksen puheenjohtaja, osakas, arkkitehti SAFA

i

"Suunnittelu ei ole yksilötyötä, vaan tätä tehdään ryhmässä. Ja kun porukassa on hyvä fiilis, niin lopputulos on parempi." Tämä kiteyttää Niinan hyvin. Aina ystävällisellä Niinalla on vankka kokemus asuinkerrostalojen suunnittelusta, mutta myös korjauskohteista. Kokemus onkin ehdottomasti Niinan vahvuus, sillä asuntokohteiden suunnittelusta ja projektin hoitamisesta on tullut hyvällä tapaa rutinoitua. Niinaa kiinnostaa kuitenkin kaikki suunnittelualueet, kuten esimerkiksi puurakentaminen. Suunnittelun ohessa Niina vetää myös toimiston Green Office-tiimiä menestyksekkäästi.

Niina Ruohola

i

Jarmo, eli Jamo, on toimistomme yksi kokeneimmista projektinvetäjistä. Hänellä on tausta kestävyysurheilusta keskimatkan juoksusta ja tämä myös näkyy. Jamo on pitkäjänteinen ja asioihin perehtyvä suunnittelija, joka hallitsee suuret kokonaisuudet sekä pienet detaljit eikä anna periksi vaikeissakaan tilanteissa. Jamo on ollut suunnittelemassa lukuisia asuntokohteita, korjaushankkeita sekä isoja hybridikokonaisuuksia.

Jarmo Kokkola

i

Anu on vetänyt projektien hanke- ja toteutussuunnittelua jo 90- luvulta saakka. Uudisrakennusten lisäksi hän on suunnitellut useita peruskorjauksia ja käyttötarkoituksen muutoksia, vanhimmat näistä rakennuksista ovat 1800-luvulta asti. Useimmin Anun suunnittelupöydältä on löytynyt hotelli-, asuin- ja toimistorakennuksia, mutta tuttua on myös maankäytön suunnittelu. Edellisten lisäksi Anulla on Fise-pätevyys ’poikkeuksellisen vaativien’ rakennusten suunnitteluun sekä uudis- että korjausrakentamisessa.

Anu Pahkala

johtava arkkitehti, arkkitehti SAFA

i

Pekka on monipuolinen ja kokenut rakennussuunnittelija sekä pätevä projektiarkkitehti. Pekka hallitsee sekä uudis- ja korjausrakentamisen ja on työskennellyt erityisesti toimistalojen parissa. Kokemusta on kertynyt myös vaativien pientalokohteiden sekä ravintolatilojen ja toimistokonseptien suunnittelusta. Pekalla on vahva visuaalinen näkemys ja palo luoda kiinnostavaa ja elämyksellistä arkkitehtuuria ja kaupunkiympäristöä. Intohimoisena pyöräilijänä Pekalla on tapana tarkkailla lenkeillään rakennettua ympäristöä ja hakea suunnitteluun inspiraatiota satulan päällä niin Suomessa kuin ulkomaillakin.

i

Molly on tehnyt asuntosuunnittelua ja ”palveluasumista” senioreille, ja hänen kandityönsä tutkikin miten suunnitella asumista henkilöille jotka sairastavat dementiaa. Molly on käytännöllinen ja kätevä käsistään. Hän tekee vapaa-ajallaan mm. paljon puutöitä ja on ollut useamman kerran töissä myös työmaalla. Mollya kiinnostaa erityisesti yksityiskohtien suunnittelu sekä kaiken uuden oppiminen. Kotonaan Mollylla on enemmän kasveja kuin neliöitä. Tämän lisäksi hänellä on jopa oma kasvimaa!

i

Albinalla on laaja ja kansainvälinen kokemus julkisesta, sekä uudis- että korjausrakentamisesta joista osa on ollut myös suojeltuja rakennuksia. Referenssilistalta löytyy mm. toimisto-, terveydenhuolto-, hotelli-, liike- ja teollisuuskohteita. Hän hallitsee kaikki suunnitteluvaiheet, erityisesti toteutusvaihe ja BIM ovat hänen vahvoja puoliaan. Albina arvostaa vuorovaikutusmahdollisuuksia sekä asiakkaiden että työmaan kanssa.

Albina Hakkarainen

i

Yli 30 vuoden suunnitteluhistorian ja 20 vuoden ajan L Arkkitehdeillä Harri on ehtinyt koskea monenmoiseen, aina aluesuunnittelusta ovenkahvaan. Viime vuodet hän on puuhaillut haastavien hybridihankkeiden parissa. Niissä yhdistyvät liike-, toimitila- ja asuinrakentamisen haasteet. Onneksi kaikkea ei tarvitse itse tietää, kun ympärillä on osaavia kollegoja. Lukuisia pienempiä liike- ja toimitiloja on myös aina ollut agendalla, joiden suunnitteluun Harri osallistuu alusta lähtien. Suunnittelutyön vastapainona on hallinnollisiakin tehtäviä, mutta uuden ideoiminen ja keksiminen on sydäntä ja kättä lähellä.

Harri Koskinen

varatoimitusjohtaja, osakas, arkkitehti SAFA

i

Kaupunkisuunnittelija isolla K:lla. Arkkitehtiperheen kasvattina Jarin suunnittelijanura alkoi jo lapsuudessa isänsä toimiston apupoikana. Lukioajan rockbändistä jäi pitkä tukka, Edinburgin yliopistosta intohimo urbanismiin ja kaupunkiympäristöjen kehittämiseen. Jarin löytää toimistoltamme varmimmin piirustuspöytänsä ääreltä skissipaperipinot täynnä tulevaisuuden visioita ja elegantteja käsin piirrettyjä perspektiivikuvia. Vahva kokemus toimisto- ja asuntosuunnittelusta ja 20-vuoden perspektiivii alaltamme tekee Jarista kokonaisvaltaisen arkkitehdin, joka hallitsee suunnittelun ovenkahvasta yleiskaavaan. Jari on luontainen puhuja ja tarinankertoja, taito jota alallamme tarvitaan haastavien hankkeiden läpiviennissä.

Jari Lonka

i

Teemu liittyi L Arkkitehtien ryhmään jo yli vuosikymmen sitten ja tuli osakkaaksi syksyllä 2019. Hänellä on pitkä ja kattava kokemus rakennussuunnittelusta aina asunnoista korjausrakentamiseen sekä kaupunkisuunnitteluun. Hän on ansioitunut suunnittelija kilpailuprojekteissa ja jaksaa aina haastaa suunnitteluryhmää aina vain parempaan tulokseen. Teemun intohimo on kehittää toimistoa ja viedä eteenpäin niin työmetodejamme kuin työympäristömme viihtyvyyttä. 

Teemu Immonen

i

Alekseilla on kokemusta mm. asuntosuunnittelusta, toimistorakennuksista sekä liikerakennuksista. Asuntosuunnittelu on yksi hänen vahvuuksistaan ja hän nauttiikin toimistolla suurta luottamusta yhtenä kokeneimmista suunnitteluassistenteista. Aleksei on tarkka ja äärettömän rauhallinen haastavienkin hankkeiden keskellä.

Aleksei Kolomainen

i

Marilla on pitkä ja palkittu kokemus vaativien projektien vetämisestä hankesuunnittelusta aina toteutukseen asti. Erityisesti Mari on keskittynyt asunto- ja korjausrakentamiseen. Hankkeet ovat vaihdelleet monenlaisesta erityisasumisesta korkeatasoisiin asuntoihin ja haastaviin hybridihankkeisiin. Uransa aikana Mari on ehtinyt suunnitella myös päiväkotia, suojelukohteiden uudelleenkäyttöä sekä näyttäviä ullakkoasuntoja. USA:ssa työskennellessään hän jopa suunnitteli luostarin korjauksen katolisille nunnille.

Mari Ille

johtava arkkitehti, arkkitehti SAFA

i

Rakennussuunnittelun kokemuksen, ja erityisesti vahvan tietomallinnusosaamisen kartuttaminen alkoi Samilla heti ammattiopintojen päätyttyä – siis wanhan vuosituhannen puolella. Osallistuminen mittaviin projekteihin terveydenhuollon, liikerakentamisen, toimistorakennusten sekä kauppakeskusten parissa sekä hankesuunnittelu-, korjaus- ja uudiskohteissa on ollut ammatillisesti haastavaa, mutta myös erittäin antoisaa. Miljoonan kerrosneliömetrin raja on jo rikki! – silti Sami tuntuu löytävän alaltamme aina jotain uutta ja virkistävää. Niin kuin myös pitkän linjan soittoharrastuksestaan.

Sami Hakonen

i

Intohimona Nikolla on kestävän kehityksen ja korkeatasoisen arkkitehtuurin arvojen edistäminen. Erityisesti puurakentaminen on lähellä hänen sydäntään ja hän pyrkii projekteissaan aktiivisesti edistämään puun käyttöä sen eri muodoissa, rakenteista pintamateriaaleihin. Niko seuraa aktiivisesti rakennusalan kehittymistä ja on syventänyt osaamistaan algoritmisen suunnittelun asiantuntijana. Hän on myös suorittanut sivuaineen yrittäjyydestä Aalto Ventures Programissa ja työskennellyt startup liiketoiminnan ja tuotteistamisen kehitys- sekä johtotehtävissä. Startup maailmasta opittu ideoiden ja konseptien nopea iteratiivinen suunnittelu ja analyysiin perustuvat ratkaisut, sekä rohkea haasteisiin tarttuminen, ovat tulleet osaksi hänen suunnittelufilosofiaansa.

Niko Cederlöf

i

Huumorintajuiselle Annimaijalle on kertynyt kokemusta mm. korjausrakentamisesta, toimistosuunnittelusta sekä suojeltujen rakennusten kanssa työskentelystä. Hän on ollut mukana maankäyttö- ja kaavoitushankkeissa sekä tehnyt myös asemakaavoitusta. Tämän lisäksi hän on tehnyt värityssuunnitelmia julkisivuihin liittyen. Annimaijan vahvuuksia ovat Adoben eri ohjelmat, kuten Photoshop ja Indesign.

Annimaija Tarkkanen

i

"Mikään ei ole koskaan valmista ja aina voi tulla paremmaksi." Aina iloinen ja huomaavainen Janina työskentelee toimistollamme markkinointisuunnittelijana ja sisällöntuottajana. Aiemmalta uraltaan hänellä on pitkä kokemus myös hallinnon ja HR:n puolelta. Janinalla on monta intohimoa, yksi niistä on valokuvaus. Janina on haaveileva luonne, joka suhtautuu asiaan kuin asiaan innostuneesti ja on aina valmis viemään uusia asioita eteenpäin.

Janina Weckström

markkinointisuunnittelija ja sisällöntuottaja

i

Erikalla on kokemusta sekä asuinkerrostaloista että toimistorakennuksista. Hän on ollut mukana sekä uudis- että korjausrakentamisen hankkeissa. Kansainvälistä kokemusta kerännyt Erika, joka on työskennellyt aiemmin Unkarissa, Portugalissa ja Espanjassa, nauttii suuren tiimin kanssa työskentelystä haastavien projektin äärellä. Hän on aina halukas oppimaan uutta ja lähtee aina ilomielin mukaan uusiin asioihin. Toimiston ulkopuolella Erika harrastaa paljon. Hän tanssii, piirtää ja maalaa sekä suunnittelee ja tekee itse myös hopeakoruja!

Erika Szilvássy

i

Elinalla on lähes 20 vuoden työkokemus sisustusarkkitehtinä ja kalustesuunnittelijana sekä julkisissa että yksityisissä suunnitteluhankkeissa, kuten liiketiloissa, ravintoloissa, hotelleissa ja uniikeissa arvoasuntokohteissa. Elinalle onkin kertynyt runsaasti näkemystä erityyppisten projektien haasteista. Hänen asiantuntemukseensa kuuluvat konseptisuunnittelu, tilasuunnittelu, sisustus- ja kiintokalustesuunnittelu sekä irtokalustesuunnittelu. Lisäksi Elinalla on vahva osaaminen materiaalisuunnittelussa. Elina on toiminut projektinvetäjänä useissa toimistoympäristöjä ja julkisia tiloja suunnittelevissa tiimeissä.

Elina Törmänen

i

Tunnusomaisen rauhallisuuden ja loistavan huumorin omaavan Oton osaamisaluetta ovat muun muassa toimistot, ostoskeskukset ja kilpailut. Otto on aina valmis tukemaan sinua, ja hän auttaakin kollegojaan IT-, CAD- ja muissa työhön liittyvissä asioissa. Vapaa-ajallaan toimistomme pitkäaikainen luottomies Otto korjaa muun muassa vanhaa taloansa, tai sitten hän likaa kätensä autojen parissa.

Otto Kallioinen

i

Mirjalla on vahva kokemus toimitilasuunnittelusta, se on hänelle myös se mieluisin suunnittelun ala. Mirjalla on myös kokemusta asuntosuunnittelusta sekä peruskorjauksesta että kiinteistöjalostuksesta. Hänen vahvuuksiaan ovat vuosikymmenten työkokemus ja niin kuin hän itse sanoo, on hän "luotettava työjuhta". Mirja pitää haasteista tai ns. "vaikeista kohteista".

Mirja Tyni

i

Maria pitää toimiston langat käsissä ja kaitsee meitä täällä L arkkitehdeilla jämäkällä otteella ja iloisella asenteella. Marian vastuulla on kehittää ja pitää huolta toimiston arjesta ja varmistaa että hommat rullaavat. Hänellä on pitkä kokemus sekä esimiestehtävistä ja henkilöstötyöstä. Hallintokoordinaattorin tehtävissä hän kehittää työtapojamme ja toimintaamme jatkuvasti eteenpäin. Aktiivisena ihmisenä Maria urheilee sekä liikkuu paljon. Hän on iloinen, pirteä ja aina mukana kaikessa!

Maria Puola

i

Hulvattoman mielikuvituksen omaavan Tommyn vahvuuksiin kuuluu toimistojen hankekehitys, korjausrakentaminen ja uudisrakentaminen. Tommy loistaa monimutkaista kokonaisuuksien hahmottamista vaativissa hankkeissa. Hän nauttii myös yhteistyöstä muiden erillissuunnittelijoiden kanssa ja hänen slogan onkin ”It´s a teamwork, you see”. Tommy pitää ongelmien ratkomisesta ja uusien, luovien, asioiden oivaltamisesta. Hänen kiinnostuksen kohteisiin kuuluvat poikkeuksellisen vaativat suunnitteluhankkeet, varsinkin ns. transformointi -eli käyttötarkoituksen muutokset, esimerkkinä Telakkarannan konepaja hanke.

Tommy Degerth

i

Jo lapsena Päivi kirjoitti Ystäväni-kirjaan tykkäävänsä salmiakista ja että hänestä tulee isona eläinlääkäri. Tulikin luonnonsuojelija ja rakennusarkkitehti, rohkea ja kielitaitoinen liikekeskus-, toimitila- ja asuntohankkeiden projektipäällikkö, joka pitää haasteista ja hyvistä päätöksistä. Sekä tietysti salmiakista, mikä on ikuista.

Päivi Willman

i

Miia on toimiston yksi kokeneimpia suunnitteluassistentteja. Hänellä on laaja kokemus aina asuntosuunnittelusta liikerakennuksiin. Miia on erittäin tarkka, pedantti ja nauttii toimistolla suurta luottamusta projekteissa. Hän pitää suuret projektit hyvin hallinnassaan ja kontrollissa. Miia on rauhallinen ja perehtyvä luonne, jonka pöydältä löytyy aika ajoin myös elegantteja käsipiirustuksia.

Miia Lehtinen

suunnitteluassistentti, opintovapaalla

i

Eeva on ehtinyt kerryttää monipuolista suunnittelukokemusta mm. asuinkerrostaloista, erityisasumisesta, rivitaloista, hotelleista, toimitilarakentamisesta, peruskorjauksesta sekä liikekeskuksista. Eeva on ehtinyt työskennellä eri projektien parissa jo lähes 30 vuotta, joten kokemus on ehdottomasti yksi hänen vahvuuksista.

Eeva Pohjala

i

Leenalla on vankka kokemus toimistorakennuksista, mutta tuttua on myös asunto- ja liikerakennusten suunnittelu. Edellä mainittujen lisäksi, myös toteutussuunnittelu on laskettava Leenan vahvuudeksi. Hän myös nauttii projektiarkkitehtinä olemisesta sillä hän tykkää käydä kokouksissa ja tietää missä tarkalleen ottaen mennään kussakin projektissa. Ihmisläheinen Leena on toimistollamme hyvin pidetty ja yksi pitkäaikaisemmista työntekijöistämme.

Leena Nykänen

Haluaisitko meille töihin?

Ota yhteyttä

Yhteistyökumppanit

Matías Celayes

osakas, 3D artist, Oladesign Oy

i

Julio Orduña Sánchez on OlaDesignin osakas ja 3D-artisti. Hän valmistui maisema-arkkitehdiksi BUAP -yliopistosta vuonna 2003. Opiskelunsa aikana Julio oli opiskelijavaihdossa Concordia University -yliopistossa Montrealissa. Lopputyönsä hän teki yhdessä San Luis Obispo State University -yliopiston (CALPOLY) kanssa. Hän on perustanut OlaDesign Oy:n yhdessä Matias Celayes ja Emma Grönholmin kanssa vuonna 2015. OlaDesign on tehnyt yhteistyö L Arkkitehtien kanssa vuodesta 2016.

Julio Orduna

maisema-arkkitehti / osakas, 3D artist, Oladesign Oy

i

Rakentamisen moniottelija Suomessa ja Venäjällä. Toimisto- ja liikerakentamisen vahva osaaminen ovat koko työuran läpäisevä punainen lanka. Eeron ehdotonta erikoisalaa on kuitenkin monitoimisten urheiluareenoiden suunnittelu. Palkintokaapista löytyy kuusi KHL-areenaa teemalla ’mieluummin yli kuin alle 10 000 katsojaa’. Suunnittelussa konkretia on johtotähtenä, mutta se ei kahlitse ideoiden lentoa. Rakennusta tehdään aina yhteistyössä ja siitä löytyy vahvuus Eeron tiimityössä: yhdessä vahva. Vapaa-ajalla Eero lataa akkuja puolison, kahden aikuistuvan pojan ja kahden borderterrierin kanssa. Sekä rakentamisessa että elämässä Eeron motto on: It’s Only Rock ’n’ Roll - But I Like it!

Eero Salakka

i

Tiedon määrä ja sen hallinta muuttavat ammattiamme koko ajan haastavammaksi. Tietomallintamisen ja työmenetelmiemme kehittämisen ytimessä on Harza. Yli 20 vuoden kokemus tietomallintamisesta sen terävimpänä kärkenä tekee Harzasta erityisen arvokkaan henkilön toimistossamme. Aina ystävällinen ja kärsivällinen kaveri, joka jaksaa paneutua aina pienestä huolesta suuriin kehityshankkeisiin niin, että toimistomme kynät pysyvät terävinä.

Harri Salminen

arkkitehti SAFA, tietomalliasiantuntija A+BIM Konsultointi Oy