Ruususenrinne

Ruususenrinne

Ruususenrinteen uusi asuinkortteli sijoittuu Roihuvuoren kaupunginosaan itäisessä Helsingissä. Kortteli muodostuu neljästä asuinkerrostalosta ja kahdesta rivitalosta sekä niitä palvelevasta maanalaisesta autohallista.

Uuden asuinkorttelin arkkitehtuuri on suunniteltu modernilla tavalla kunnioittamaan ja täydentämään Roihuvuoren arvokasta ja eheää 1950-lukua edustavaa lähiörakennetta. 

Rakennusmassat sijoittuvat katutilaa rajaamaan ja niiden vaihtelevat korkeudet ja muodot muodostavat mielenkiintoisia tiloja talojen väliin ja avaavat näkymiä kortteliin ja korttelista. Tiilestä paikalla muuratut ja osin rapatut julkisivut asettuvat luontevasti osaksi koko alueen läpi kulkevan Roihuvuorentien laadukasta arkkitehtuuria. Erityistä huomiota on kiinnitetty julkisivun yksityiskohtiin kuten sisäänkäyntien materiaaleihin ja muotoon.

Kohteen asuntojen koot vaihtelevat yksiöistä aina neljään huoneen ja keittotilan asuntoihin. Asunnoista löytyy vaihtoehtoja koon lisäksi myös erilaisista pohjaratkaisuista ja hallintamuodoista. Kohteessa on vuokra-, asumisoikeus- ja omistusasuntoja.

Asuinrakennusten keskellä jäävä piha-alue jatkaa Roihuvuorelle tyypillistä vehreää yleisilmettä. 

Suunniteltu kodeiksi

Ruususenrinnettä suunniteltaessa pohdittiin koko ajan mitä on hyvää asumista. Asumismuotoja on kolme erilaista ja koot vaihtelevat paljon. Asunnot ja huoneet ovat kuitenkin selkeästi väljempiä kuin yleensä nykyään rakennetaan. Tilavuuden tuntua lisää vielä se, että asunnot ovat valoisia. Taloja ja asuntoja suunniteltaessa myös lapsiperheet on otettu erittäin hyvin huomioon. Piha on suojattu ja turvallinen lapsia ajatellen.

Ruususenrinne

Sijainti: Roihuvuori, Helsinki

Lajuus: 19 000 brm2

Valmistunut: 2020

Tilaaja: TA-Rakennuttaja Oy

Porvoo Aleksanterinkaari

Länsiranta, Porvoo / 2017-

Kutomotie 11-13

Pitäjänmäki, Helsinki / 2011

ATT Mellunkylä

Mellunkylä, Helsinki / 2018