Puukoti Kerava

Juurevasti nyt ja tulevaisuudessa

Keravan Kartanon Torppa on kesän 2024 Asuntomessuille valmistuva Puukoti Groupin kohde. Tilaelementein toteutettava kokonaisuus koostuu kolmesta kaksikerroksisesta asuinrakennuksesta, kasvihuoneesta sekä autokatoksesta ja kahdesta pyöräkatoksesta. Puuverhoilluista asuinrakennuksista yksi on paritalo, yksi rivitalo ja yksi luhtitalo.

Kohde toteutetaan Puukodin arvojen mukaisesti, keskiössä puurakentaminen, kestävä kehitys, sekä asukkaiden arjen hyvinvointiin satsaavat suunnitteluratkaisut.

Asuntomessujen vuoden 2024 kantavia teemoja ovat kiertotalous, kestävä liikkuminen, sekä asumisen uudet muodot. Rakennuksissa painotetaan puurakentamista, harjakattoja sekä vehreitä ja viljeltyjä puutarhoja.

Keravan Kartanon Torpan talot kuuluvat A-energialuokkaan, ja lämpiävät ekologisella kaukolämmöllä. Asunnot ja tulevat asukkaat muodostavat pienen, tiiviin kyläyhteisön, jossa kohtaamisille, yhteistyölle ja jakamiselle on luotu loistavat edellytykset. Pienviljely onnistuu yhtiön yhteiskäyttöisessä kasvihuoneessa tai asuntokohtaisissa viljelylaatikoissa. Piha-alueella on perinteisen lasten leikkipaikan lisäksi runsaasti erilaisia ja korkeatasoisia oleskelualueita, grillipaikka, sekä eri luonteisia viheralueita. Leikkipaikka on rajattu tiestä aidalla, ja sille on turvallinen ja autoilta suojattu käynti kaikista asunnoista.

Aputiloista löytyy perinteisten tilojen lisäksi säilytystilaa asukkaiden vaihtoringin ja lainaamon välineille ja tavaroille. Tämä vähentää kulutusta, kun esimerkiksi työkalut tai ompelukone voidaan yhteisomistaa, ja tarpeettomat kirjat, lelut ja muut pientavarat voidaan kierrättää uuteen kotiin naapurille. Polkupyörän korjaukselle ja pesulle on varattu erillinen tila pyöräsäilytyksen yhteydestä, ja sähköpyörien lataus on huomioitu.

Puukoti Kerava

Sijainti: Asuntomessualue, Kerava

Laajuus: 1 400 k-m²

Arvioitu valmistuminen: 2024

Tilaaja: Puukoti Group Oy

Verkkoneula

Verkkosaari, Helsinki / 2024

A-Kruunu Verkkosaarenranta

Verkkosaari, Helsinki / 2023

Tykkimiehenraitti

Hyrylä, Tuusula / 2022