Plug In, Plan B

Case 1, Ympyrätalo

Ympyrätalo tarjoaa mielenkiintoisen tutkimuskohteen asuntojen lisärakentamiselle, valmiille tiiviisti rakennetulle alueelle. Rakennuksen sijainti mahdollistaisi rakennustehokkuuden nostamisen, sulkematta ympäröivien rakennusten näkymiä.

Nykyisessä rakennuksessa sijaitsee alakerrassa ravintoloita, kauppoja ja supermarket. Kaksikerroksisen pohjakerroksen päällä on 7 toimistokerrosta. Lasikattoinen atrium toimii rakennuksen sydämenä.

Plug-In-mallin avulla atriumiin sijoitetaan kolme erillistä sisäänkäyntiä nykyisen toimiston portaikkojen viereen. Tällä tavoin uusilla asuntomoduuleilla on itsenäiset pystysuuntaiset liitännät (portaat, hissit, uudet LVI-kanavat).

Kevyt, modulaarinen järjestelmä

Neljä uutta kerrosta lisätään nykyisen rakennusmassan päälle. Nykyinen ylin kerros on palvelukerros, ja se sisältäisi jatkossa sekä vanhat että uudet LVI-järjestelmät puskurointikerroksena uusien ja vanhojen rakenteiden välillä.

Huoneistoyksiköt ja parvekkeet sijoitetaan yhtenäiselle kehälle (opiskelijayksiköt, studiot, perheasunnot, avustetut asuintilat, jne.) Asuntomoduulit on toteutettu CLT-paneeleista ja MetsäWood-tuotteista valmistettujen modulaaristen elementtien avulla.

Plug in

2. palkinto MetsäWoodin järjestämä Plan B-ideakilpailu urbaanista täydennysrakentamisesta modernien puurakennusteknologioiden avulla

Sijainti: Hakaniemi, Helsinki

Kaleva-Hakametsä -paikalliskeskuksen ydinalue

Kunniamaininta Kaleva, Tampere / 2019

Europan 14 Helsinki

2. sija Laajasalo, Helsinki / 2017

Asuntoreformi 2018

1. sija Hakunila, Vantaa / 2018

Selaa muita hankkeitamme