Myyr York Downtown

Tiilet ja pilvet

Myyrmäki on jatkossa yksi merkittävimmistä keskuksista Vantaalla ja metropolialueella. Alue on tulevaisuudessa tunnettu asemakortteleiden kuhisevasta urbanismista, lähiön yläpuolella leijailevista asuinpilvistä sekä progressiivisesta tavasta ymmärtää kaupunkitila alustava ja käyttöliittymänä kohtaamiselle ja innovaatioille.

Kilpailuehdotuksemme Tiilet ja Pilvet esittävät ratkaisun, kuinka Myyrmäen asemakortteleista muodostetaan poikkeuksellista uutta urbaania kaupunkitilaa.

Kolme korttelia, kolme teemaa

Palvelukortteli: Kaupungin palvelutilat, päivittäistavarakauppa, yhteys asemalle. Taidekortteli: Monitoimitiloja, torialueita, Gallerioita, innovaatiotiloja. Liikekortteli: Liiketiloja, uusi urbaani kauppahalli, yhteys asemalle ja pysäköintiä.

Diagonaalit

Kevyen liikenteen yhteyksiin perustuvat leikkaukset avaavat tilat julkiseen käyttöön. Alueelle muodostuu luonteva ja elämyksellinen kevyen liikenteen verkosto.

Alusta

Ensimmäinen ja toinen kerros muodostavat toiminnallisen ytimen mihin sijoittuvat liike- ja julkiset tilat. Näin saavutetaan selkeä urbaani julkisivu koko korttelialueelle. Jönsaksentien varressa massaan koverretaan pieniä taskupuistoja. Nämä merkkaavat paitsi sisäänkäyntejä, myös pienentävät rakentamisen skaalaa ja luovat miellyttävällä tavalla vaihtelua katutilaan.

Viherkatot

Asemataso muodostaa alueen vihreän ytimen. Suurkaupungin mittakaavan hengessä pihat ovat intiimejä ja pieniä, mutta suojassa melulta ja saasteilta hyvän ilmansuunnan puolella.

Tiilet ja pilvet

Kunniamaininta kilpailuehdotukselle Tiilet ja pilvet Myyrmäen asemakorttelin suunnittelukilpailussa 2019

Sijainti: Myyrmäki, Vantaa

Laajuus: 76 300 kem2, josta 61 300 kem2 asumista, 8 800 kem2 liiketilaa ja 6 200 kem2 monikäyttö-, palvelu- ja toimistotilaa

L Arkkitehtien kanssa kilpailutiimissä olivat mukana Sitowise (liikennesuunnittelu, maisema-arkkitehtuuri ja kunnallistekniikka), Berry Creative (taidesuunnittelu), L2 Paloturvallisuus Oy (paloturvallisuus) ja Promethor Oy (äänitekniikka).

Kaleva-Hakametsä -paikalliskeskuksen ydinalue

Kunniamaininta Kaleva, Tampere / 2019

Europan 14 Helsinki

2. sija Laajasalo, Helsinki / 2017

Asuntoreformi 2018

1. sija Hakunila, Vantaa / 2018

Selaa muita hankkeitamme