Bulevardi 21

Entiselle virastotalolle uusi elämä

Bulevardi 21 on ennen peruskorjausta toiminut vuosikymmeniä valtion virastotalona. Nyt sen seinien sisäpuolelle on luotu uusi elämä ja se on nykyään monen eri käyttäjän toimisto. Rakennuksella on oma pysäköinti- ja pyörähalli ja ylimmistä kerroksista näkee merelle saakka.

Rakennus sijaitsee historiallisessa kaupunkirakenteessa ja keskeisellä paikalla Bulevardin ja Albertinkadun kulmassa, Aleksanterin teatteria vastapäätä. Alkuperäisen talon suunnitteli Niilo Kokko ja se valmistui vuonna 1961. Rakennuksen julkisivut ovat kuparia ja punatiiltä ja arkkitehtuuriltaan rakennus edustaa modernismia.

Modernia toimistotilaa keskellä kaupunkia

Julkisivu on säilytetty ennallaan mutta toimitilat ovat modernisoitu nykyajan toimistokäyttöön soveltuviksi. Toimitilat ovat suunniteltu räätälöitäviksi vuokralaisen mukaan ja kiinteistölle haetaan parhaillaan BREEAM-ympäristösertifikaattia.

Remontin myötä aiemmin ehkä hieman suljettu katujulkisivu on saanut uutta elämää. Nyt se elävöittää kaupunkimaisemaa mm. ravintolan, kahvilan, Co-working-tilan ja CrossFit -kuntosalin avulla. Näin rakennus tuo enemmän iloa paitsi sen käyttäjille, myös lähialueen asukkaille sekä ohikulkijoille.

Hanke oli mielenkiintoinen myös siksi että se kuuluu RKY-alueeseen (Esplanadi-Bulevardi). RKY-alue tarkoittaa valtakunnallisesti merkittävää rakennettua kulttuuriympäristöä. Eli sen lisäksi että rakennuksen julkisivu on rakennushistoriallisesti arvokas, myös alue on merkittävä kulttuurihistoriallisesti, rakennustaiteellisesti sekä maisemakulttuurin kannalta.

Bulevardi 21

Sijainti: Kamppi, Helsinki

Laajuus: 10 000 brm²

Valmistunut: 2020

Tilaaja: Genesta Property Nordic Finland Oy

Alkuperäinen suunnittelija: Niilo Kokko

Alkuperäinen valmistumisvuosi: 1961

Kalevankatu 6

Kamppi, Helsinki / 2019

Technopolis Ruoholahti 3

Salmisaari, Helsinki / 2018

Iso Paja

Pasila, Helsinki / 2019