Technopolis Ruoholahti 3

Technopolis Ruoholahti 3

Salmisaaren toimistoalue sijoittuu Helsingin keskustan tuntumaan hyvien liikenneyhteyksien päähän meren rantaan. Toimistotalojen lisäksi alueella sijaitsevat Salmisaaren Liikuntakeskus ja Salmisaaren voimalaitos. Alue on kokonaisuus ja sille on tehty kaupunkikuvallinen suunnitelma v. 2006.

Toimistotalot on rakennettu kaupunkikannen päälle, kannen alle jää koko alueen yhteinen pysäköintilaitos, jonka kautta myös talojen huolto tapahtuu.

Technopolis Oyj:n rakennuttamana on alueen keskelle useiden rakennusvaiheiden myötä muodostunut Technopolis Ruoholahti-kampus. Vaiheen 1 toimistotalorakennus on valmistunut v. 2008, vaihe 2 v. 2012 ja viimeisin vaihe 3 v. 2018.

Graafista betonia ja silkkipainettua lasia

Technopolis Ruoholahti vaihe 3 talo koostuu kahdesta toimistosiivestä, 5-kerroksisesta osasta ja korkeammasta 8-kerroksisesta osasta. Siipien väliin jää 5-kerroksinen lasinen väliosa. Julkisivut ovat tiilipintaisia, ylempänä graafista betonia, metallipinnat tummia. Rakennuksessa on suuria lasiseinänpintoja ja ylimmissä kerroksissa auringon suojana ikkunoiden edessä silkkipainettuja lasilevyjä.

Technopoliksen periaatteiden mukaan on toimistotilat suunniteltu mahdollisimman joustaviksi ja eri käyttäjille muunneltaviksi. Muuntojoustavuus toteutetaan moduulisella suunnittelulla, järjestelmäväliseinillä ja uusimmilla taloteknisillä ratkaisuilla. 

Tiloihin muodostuu viihtyisää tiimien mukaan joustavaa monitilatoimistoa, johon liittyy tarvittava määrä työ- ja neuvotteluhuoneita sekä erikokoisia vetäytymistiloja.

Sisäänkäyntiaula on avara ja lasiseinäinen, aulaan sijoittuvat aulapalvelut, kahvila- ja ravintolatilat. 1. kerrokseen sijoittuvat myös vuokrattavat yhteiskäyttöiset neuvotteluhuoneet.

Technopolis Ruoholahti 3

Sijainti: Salmisaari, Helsinki

Laajuus: 16 300 brm²

Valmistunut: 2018

Tilaaja: Technopolis Oy

Sisustussuunnittelu: dSign Vertti Kivi & Co Oy

ECHA Telakkaranta

Hietalahti, Helsinki / 2019

Ruskeasuo Neptun

Ruskeasuo, Helsinki / 2012

Iso Paja

Pasila, Helsinki / 2018