Helsingin Kuunari

Meren äärellä, venesataman kainalossa

As Oy Helsingin Kuunari suunniteltiin upealle paikalle Lauttasaaren venesataman läheisyyteen, vanhaan puistomaisemaan ja ulkoilureittien varrelle. Tontti oli aikaisemmin rakentamaton ja suunnitelman myötä olemassa olevaa kaupunkirakenne tiivistyi. 

As Oy Helsingin Kuunari koostuu kolmesta, viisikerroksisesta erillisestä pienkerrostalosta, joiden alla on yhteinen paikoitushalli. Yhtiössä on yhteensä 39 uniikkia kotia, joista kaikista on merinäköala. Upeat näkymät avautuvat lattiaan asti ulottuvista ikkunoista ja tilavilta parvekkeilta tai terasseilta, kaikki asuinhuoneet ovat tavanomaista korkeammat. Lähimpänä rantaa olevassa talossa on myös Helsingin kaupungin päiväkoti, Lunni.

Kohteen suunnittelussa on otettu huomioon merellinen ympäristö. Arkkitehtuurissa on pyritty harmoniaan ja tekemään siitä ympäristöönsä hyvin istuvaa. Rakennusten klassista ilmettä on kevennetty modernein tyylikeinoin. Julkisivut ovat osin puhtaaksimuurattua tiiltä osin rappausta sekä alimmassa kerroksessa massiivista luonnonkiveä.

– Kaikki asunnot on sijoitettu rakennuksen kulmiin siten, että niistä avautuvat avarat näkymät kahteen suuntaan, kohteen pääsuunnittelija Mari Ille L-Arkkitehdit Oy:stä kertoo. Kestävä Kivitalo -palkinto myönnetään henkilöille
ja yhteisöille, jotka ovat osallistuneet laadukkaasti tiilestä ja betonista paikalla rakennettujen rakennusten toteutukseen. 

Kuunarille myönnettiin Kestävä Kivitalo 2015 -palkinto. 

As Oy Helsingin Kuunari

Sijainti: Lauttasaari, Helsinki

Laajuus: 6 780 brm²

Valmistunut: 2014

Tilaaja: Hartela Oy

Abraham Wetterintie 18

Herttoniemi, Helsinki / 2015

Kutomotie 11-13

Pitäjänmäki, Helsinki / 2011

Kivistön Kvartsi ja Spektri

Kivistö, Vantaa / 2016