Kivistön Kvartsi ja Spektri

Kivistön Kvartsi ja Spektri

Kohde käsittää kaksi asuinkerrostaloa sekä kaksi paritaloa Vantaan Kivistön aloituskortteleissa. 

Rakennusten massoittelulla, kuten viistoilla kattomuodoilla on tuettu oman identiteetin ja tunnistettavaa ilmeen syntymistä. Korttelin päämassa on sijoitettu kiinni tontin kadunpuoleisiin sivuihin, myös julkisivujen käsittelyllä, systemaattisella aukkojulkisivulla sekä porttikäytävällä, sisäänvedetyillä parvekkeilla ja sisäänkäyntisyvennyksillä on haluttu tukea kaupunkimaista ilmettä.

Yhdisteltävät asunnot ratkaisevat innovatiivisesti ajassa muuttuvat asumisen tarpeet.

Porttikäytävään on toteutettu Eeva Kaisa Berryn suunnittelema taideaihe.

Pienelle pihalle on luotu monenlaista toimintaa, jotta siellä viihtyisivät eri ikäiset asukkaat. Taide osana pihaa sekä kulkua pihalle lisää viihtyisyyttä. Pihalta löytyy myös katettua ulkotilaa oleskelua varten.

Myös sisäänkäyntisyvennyksissä on käytetty taideaiheen korostevärejä. Taideaihe johdattelee kulkijan sisälle kortteliin.

Suunnitteluratkaisu suojaa pihaa lounaistuulilta, joka on vallitseva tuulensuunta. Rakennusmassojen sijoittelu kevenee ja madaltuu puistoa kohti, näin maksimoidaan lännestä saatava auringon valo pihalle.

Taiheaihe ja kaupunkiviljely yhdistyvät pihalla viljelylaatikoiden muodoissa ja väreissä. Kastelupumppu altaineen ja puroineen muodostaa aktiivisen elementin, jota voi käyttää myös lasten leikeissä. Vesi säiliöön kerätään kattopinnoilta ja on siten kierrätettyä sadevettä.

Kivistön Kvartsi ja Spektri

Sijainti: Kivistö, Vantaa

Laajuus: 7 400 brm2

Valmistunut: 2016

Tilaaja: Lujatalo Oyj

Taiteilija: Kaisa Berry

Ympäristöarvot

Vesikattojen pintakermin sisältämä titaanioksidi puhdistaa auringon uv-säteilyn, tuulen ja sadeveden avulla ilmasta haitallisia typen oksideja. Piha-alueella, porrashuoneissa, aputiloissa sekä osassa asuinhuoneita hyödynnetään energiatehokasta Led-valaistusta. Vesikalusteiksi on valittu vettä säästävät mallit.

Kivistö Zeus

Kivistö, Vantaa / 2019

Kivistö Titaani

Kivistö, Vantaa / 2019

Kivistön keskusta-asuminen

Kivistö, Vantaa / 2017