Valimo Park

Yhdestä moneksi ja huoneista avotiloiksi

Vuonna 1996 rakennettu Valimo Park on aiemmin toiminut yhden yrityksen toimistona ja nyt se haluttiin muuttaa useammalle käyttäjälle soveltuvaksi toimistorakennukseksi. Fujitsu jatkaa edelleen rakennuksen pääkäyttäjänä. Peruskorjauksessa koko toimistotalo modernisoitiin. Samalla WC-tiloja ja kerroskeittiöitä on lisätty ja alakerroksen ravintolaa on suurennettu.

Vanhat ja erilliset toimistohuoneet ovat purettu ja tilat muutettu ajan hengen mukaisesti monitilatoimistoksi. Kaikki pintamateriaalit on uusittu. Ylimpään 7. kerrokseen remontoitiin edustustilat ja sinne lisättiin kokoustiloja. Kahteen eri kerrokseen  rakennettiin uusi avoporras,  jotta tila soveltuisi luonnollisemmin isomman yrityksen tarkoituksiin. Toimistosiipien väliin jäävää 1. kerroksen kolmionmuotoista tilaa on avarrettu lisäämällä sinne kattoikkunoita.

Tarina julkisivusta

Toimistokerrosten ikkunat uusittiin ja ikkunoiden vaakajako haluttiin poistaa. Aiempi alumiinilevyillä verhoiltu pääjulkisivu uusittiin digiprintatulla alumiinilevyillä. Fujitsun toimitalon alkuperäisessä julkisivussa oli hyvin vahva identiteetti, joka oli hyvä ja erottui edukseen aikakautensa toimistoarkkitehtuurissa. Halusimme uudella julkisivulla säilyttää tunnistettavuuden ja erottua edelleen massasta voimakkaalla aiheella. Kuva-aiheita oli useita, joista tämä laskeutuva kotka valikoitui parhaiten julkisivuun sopivaksi. Kotka ei tule liian selvänä kuvana julkisivussa esiin, mutta on siitä oivallettavissa. Kun rakennus saneerauksen myötä muuttuu Fujitsun ”pääkonttorista” monen yrityksen toimistotaloksi, laskeutuva kotka antaa vaikutelman, että taloon on helppo ja turvallista asettua.

Valimo Park

Sijainti: Pitäjänmäki, Helsinki

Laajuus: 27 900 brm²

Valmistunut: 2020

Tilaaja: Varma

Alkuperäinen suunnittelija: arkkitehti Mauri Tommila

Valokuvat: Varma (Sampsa Pärnänen)

ECHA Telakkaranta

Hietalahti, Helsinki / 2019

Pasilanportti

Pasila, Helsinki / 2017

Technopolis Ruoholahti 2

Salmisaari, Helsinki / 2012