Technopolis Ruoholahti 2

Salmisaaren uusi elämä

Salmisaaren toimistoalue sijoittuu Helsingin keskustan tuntumaan hyvien liikenneyhteyksien päähän meren rantaan. Toimistotalojen lisäksi alueella sijaitsevat Salmisaaren Liikuntakeskus ja Salmisaaren voimalaitos. Alue on kokonaisuus ja sille on tehty kaupunkikuvallinen suunnitelma v. 2006.

Toimistotalot on rakennettu kaupunkikannen päälle, kannen alle jää koko alueen yhteinen pysäköintilaitos, jonka kautta myös talojen huolto tapahtuu.

Technopolis Oyj:n rakennuttamana on alueen keskelle useiden rakennusvaiheiden myötä muodostunut Technopolis Ruoholahti-kampus. Vaiheen 1 toimistotalorakennus on valmistunut v. 2008, vaihe 2 v. 2012 ja viimeisin vaihe 3 v. 2018.

Technopolis Ruoholahti vaihe 2 talo koostuu kahdesta toimistosiivestä, 5-kerroksisesta osasta ja korkeammasta 8-kerroksisesta osasta. Siipien väliin jää 5-kerroksinen lasinen väliosa. Julkisivut ovat tiilipintaisia, metallipinnat tummia. Rakennuksessa on suuria lasiseinänpintoja ja ylimmissä kerroksissa auringon suojana ikkunoiden edessä silkkipainettuja lasilevyjä.

Technopoliksen periaatteiden mukaan on toimistotilat suunniteltu mahdollisimman joustaviksi ja eri käyttäjille muunneltaviksi. Muuntojoustavuus toteutetaan moduulisella suunnittelulla, järjestelmäväliseinillä ja uusimmilla taloteknisillä ratkaisuilla. 

Tiloihin muodostuu viihtyisää tiimien mukaan joustavaa monitilatoimistoa, johon liittyy tarvittava määrä työ- ja neuvotteluhuoneita sekä erikokoisia vetäytymistiloja.

Sisäänkäyntiaula on avara ja lasiseinäinen, aulaan sijoittuvat aulapalvelut, kahvila- ja ravintolatilat. 1. kerrokseen sijoittuvat myös vuokrattavat yhteiskäyttöiset neuvotteluhuoneet.

Technopolis Ruoholahti 2

Sijainti: Ruoholahti, Helsinki

Laajuus: 16 900 brm²

Valmistunut: 2012

Tilaaja: Technopolis Oyj

Technopolis Ülemiste

Tallinna, Viro / 2018

Technopolis Ruoholahti 3

Salmisaari, Helsinki / 2018

Technopolis Oulu

Keskusta, Oulu / 2006-2020