Spinellikuja

Spinellikuja

Kiinteistö Oy Vantaan Spinellikuja sijaitsee Vantaan Kivistön uudisrakennusten alueella Vanhan Hämeenlinnantien varrella, Kivistön aseman läheisyydessä. Kohde koostuu kahdesta rakennusmassasta. Saman korttelin viereinen taloyhtiö on rakennettu kiinni Kiinteistö Oy Vantaan Spinellikujaan ja yhdessä rakennukset muodostavat yhtenäisen selkeästi rajatun korttelin.

Suojaisa sisäpiha kontrastina kadun julkisivulle

Kadunpuoleinen kuusi kerrosta korkea ja neljä porrashuonetta käsittävä rakennusmassa on rakennettu kiinni tontin rajaan. Tontin toisella reunalla on kolme kerrosta korkea yhden porrashuoneen rakennus. Kadunpuolen julkisivut ovat laadukkaita tiilestä paikalla muurattuja, luoden voimakkaan modernisti detaljoidun julkisivun kadun suuntaan. Sisäpihan julkisivut ovat rapattuja ja antavat visuaalisesti kevyen vaikutelman viihtyisälle ja suojaiselle pihalle. Sisäpihalla on oleskeluun tarkoitettuja alueita ja lasten leikkipiha. Pihasuunnitelma on Nomaji Oy:n käsialaa.

Sisäänkäynnit on erotettu julkisivusta väriaihein sekä taideaiheella. Taideaihe on toteutettu kaarevana väritiilimuurauksena. Ulokeparvekkeissa on käytetty samoja väriaiheita antaen rakennuksille eheän ja voimakkaan identiteetin. Taideaiheen on suunnitellut Kaisa Berry (Berry Creative Oy).

Asuminen

Kohteessa on 140 asuntoa. Asuntotyypit ovat 1h+kt – 4h+kt, pinta-alat 20m2 -94m2. Ensimmäisessä kerroksessa sijaitsee korkeita huoneistoja. Osassa korkeita huoneistoja on parvi. Taloyhtiössä on neljä yhteiskäytössä olevaa saunaosastoa, neljä pesulaa ja yksi kerhotila.

Spinellikuja

Sijainti: Kivistö, Vantaa

Laajuus: 10 700 brm²

Valmistunut: 2020

Tilaaja: KEVA

Ruususenrinne

Roihuvuori, Helsinki / 2020

Kruunuvuorenkatu 2

Katajanokka, Helsinki / 2019

Porvoo Aleksanterinkaari

Länsiranta, Porvoo / 2017-