Lauri Korpisen katu

Modernia toimistotilaa Tikkurilaan

Uusi toimistorakennus Lauri Korpisen kadulle toimii porttina koko Jokiniemen kampukselle.

Kohde sijaitsee Tikkurilan juna-aseman ja kauppakeskus Dixin kaakkoispuolella, suunnitteilla olevan Vantaan raitiolinjan itäpuolella ja Eric von Rettigin puiston eteläpuolella. Länsipuolella on Teatteripolku, tuleva Vantaan raitiolinja sekä junarata. Korttelin etelä- ja itäpuolella on asuinrakennuksia. Keskeinen sijainti tarjoaa kiinteistössä työskenteleville kauppakeskuksen monipuoliset palvelut sekä erinomaiset julkisen liikenteen yhteydet.

Tikkurila on kehittynyt yhdeksi Vantaan suosituimmista toimitilasijainneista. Alue tarjoaa erinomaiset yhteydet Helsingin keskustaan, Helsinki-Vantaan lentokentälle ja muualle pääkaupunkiseudulle. Liikenneyhteydet paranevat vielä entisestään suunnitellun Tikkurilan raitiotien valmistuessa.

Suunnitelman keskeisenä tavoitteena on luoda asemakaavan mukaista rauhallista ja kestävää kaupunkitilaa. Toimistorakennuksen julkisivut ovat kaduille päin paikalla muurattua tiiltä ja ne on aukotettu selkeärytmisesti pystysuunaisilla ikkunoilla, jotka suurenevat alemmissa kerroksissa näyteikkunoiksi luoden liiketiloille erinomaiset toimintaedellytykset. Pysäköintilaitoksen tiiliverhoillut julkisivut liittyvät 1. kerroksen ja porrashuoneiden osalta toimistorakennukseen. Ylempien kerrosten corten-teräsjulkisivut rikkovat tätä kaavaa, luoden vastaparin järjestyneelle arkkitehtuurille, mutta sopien siihen kuitenkin värityksen osalta. Suurta painoarvoa on laitettu myös pitkäikäisyyteen muuntojoustavuudessa. Yksi toimistokerros on jaettavissa seitsemälle käyttäjälle.

Rakennuksessa työskentelevien arkea tukevat myös talon monipuoliset palvelut, kuten lounasravintola, iso pyöräparkki ja sen yhteydessä olevat sosiaalitilat sekä parkkihalli sähköautojen latauspisteineen.

Ympäristövastuu ja käyttömukavuus

Kiinteistölle haetaan myös platinatason LEED-sertifikaattia sekä energiatehokkuusluokka A:ta. Suunnittelussa on panostettu tilojen muuntojoustavuuteen, työskentelyalueiden valoisuuteen ja rakennuksen energiatehokkuuteen sekä myös elinkaaren aikaiseen hiilijalanjälkeen. Rakennuksessa on myös maalämpö.

Työskentelyolosuhteisiin on panostettu myös tarjoamalla tiloja sekä keskittymistä vaativiin työtehtäviin että tiimityöskentelyyn. Toimistotilat koostuvat eri vyöhykkeistä ja siellä on luontaisia kohtaamispaikkoja ja äänitasoja vaimentavia elementtejä.

Lauri Korpisen katu

Sijainti: Jokiniemi, Vantaa

Laajuus: 39 000 brm²

Arvioitu valmistuminen: 2024

Tilaaja: Sponda Oy

ECHA Telakkaranta

Hietalahti, Helsinki / 2019

Bulevardi 21

Kamppi, Helsinki / 2020

Pasilanportti

Pasila, Helsinki / 2017