Kivistö Titaani

Kivistö Titaani

As Oy Kivistön Titaani sijaitsee Keimolantien ja Kivistön puistokadun risteyksessä. Kivistö keskusta-asuminen 5 alueen tavoitteena oli moderni, kävelijäystävällinen urbanismi sekä voimakas kaupunkimainen ote. Tilaajana oli TA-Asunnot Oy, joka toteutti kohteeseen asumisoikeusasuntoja. Kohteessa on yhteensä 77 asuntoa. 

As Oy Titaani merkitsee pääkatujen risteyksen jykevällä otteella. Alueen ulkokehä tuli rakentaa tiilestä ja rakennuksissa tuli käyttää reilusti värejä. Pohjois-osassa olevien asuinkortteleiden värikylläisyyden jälkeen Titaanissa luotettiin kontrasteihin. Musta tiili sai vastinparikseen valkoisen sisäpihan ja reippaan oranssit tehostevärit. Merkittävän osan piha-alueesta muodostaa myös alueen corten-teräksinen parkkitalo. 

Porttikongista kadulta pihalle

Suuri kulkuaukko rakennuksessa johtaa Keimolantieltä sisäpihalle ja alueen läpi kulkevaa keltasafiirinpolkua reunustaa matalampi rakennusosa. Tänne sijoittuvat niin imujätekeräyspiste kuin kerhotilatkin. Korttelin taiteesta vastasi Berry Creatice Oy. Kaisa Berry suunnitteli ja seppämestari Jouko Nieminen toteutti ”taidekaiteen” suureen porttikäytävään.

Kivistö Titaani

Sijainti: Kivistö, Vantaa

Laajuus: 6 700 k-m²

Valmistunut: 2019

Tilaaja: TA-Asunnot Oy

Kivistön Kvartsi ja Spektri

Kivistö, Vantaa / 2016

Kivistö Zeus

Kivistö, Vantaa / 2019

Kivistön yhteisöllinen kortteli

Kivistö, Vantaa / 2017