Hertsi lähipalvelukeskus

Lähipalvelukeskus Herttoniemessä

Lähipalvelukeskus Hertsi rakentuu erinomaiselle sijainnille palvelemaan Herttoniemen ja sen lähialueiden kymmensiä tuhansia asukkaita.

Valmistuttuaan Hertsi tarjoaa kattavasti alueen asukkaille heidän päivittäin tarvitsemansa palvelut. Päivittäistavarakauppojen lisäksi Hertsiin tulee kirjasto, kuntosali, kahviloita, ravintoloita, terveys- ja kauneuspalvelutarjoajia sekä monia muita palveluita.

Kauppakeskuksen monipuolisuus ei aina vaadi suurta kokoa

Hertsi on uudenlainen kauppakeskus. Koska vaatteiden ja käyttötavaroiden myynti on pitkälti siirtynyt nettiin, Hertsiin ei esimerkiksi tule vaateliikkeitä. Sen sijaan se haluaa pääsääntöisesti tarjota monipuolisesti palveluita, joita ei voi ostaa netistä. Kirjaston ja liikuntapalveluiden lisäksi sinne tulee jopa päiväkoti, nuorisotila sekä seniorien hoiva-asumista.

”Hertsistä tulee monipuolinen olemisen ja elämisen keskus, jossa on helppo asioida”, kertoo kohteen pääsuunnittelija Harri Koskinen L Arkkitehdeiltä Hertsin julkaisussa.

Hertsi on suunniteltu selkeyttä ajatellen. Kulkureitit on suunniteltu luontaisesti ja esimerkiksi tie metrolle pitäisi löytyä helposti. ”Kävijän on pystyttävä helposti hahmottamaan Hertsin kokonaisuus”, jatkaa Koskinen. Hertsi on kompaktimpi kuin moni muu kauppakeskus ja siellä on hyvin selkeä kerrosjako. Lisäksi esimerkiksi päähissit on merkattu jokainen omalla puuhenkisellä teemalla. Puiden juuret ovat pysäköintikellareissa joista ne kasvavat ylöspäin. Siten joka kerroksessa hissin kohdalla tietää, minkä puun kohdalla milloinkin on.

Hertistä toivotaan myös sosiaalista kohtaamispaikkaa aina lapsista ja nuorisosta eläkeläisiin, ja siksi tilojen viihtyvyyteen on kiinnitetty erityisen paljon huomioita!

Hertsi

Sijainti: Herttoniemi, Helsinki

Laajuus: 60 000 brm²

Valmistuu: 2020

Tilaaja: Hartela ja YIT

Hertsi asunnot

Herttoniemi, Helsinki / 2021

Safiiriparkki

Kivistö, Vantaa / 2019

Postipuiston pysäköintitalo

1. sija Pohjois-Pasila, Helsinki / 2019