Postipuiston pysäköintitalo

Kauramoottori

Kauramoottori-kilpailuehdotuksen ideana on luoda tiiviisti rakennettavalle Postipuiston alueelle tunnistettava sisääntulorakennus alueen koilliskulmaan. Pystysuuntaisten julkisivusäleiden väritys ja muotokieli pohjaavat alueen maataloushistoriaan, Fredriksbergin- ja Bölen-tiloihin, työhevosiin ja hevosille syötettyihin kauralyhteisiin.

Viuhkamaisesti kääntyvät julkisivusäleet piirtävät suorakulmaiseen rakennusmassaan kumpuilevan maiseman, jonka väritys tulee viljasta, niitetystä pellosta, punamullasta ja iltataivaan sinisestä hetkestä.

Rakennus muodostaa selkeän kappalemaisen aiheen kaupungin suurmaisemaan. Julkisivu on jaoteltu kerrosten korkuisiin sälekenttiin, jotka sitovat sen ympäröivien rakennusten mittoihin. Yksittäiset säleet ja niiden hienovaraisesti vaihteleva väritys tuovat julkisivuun vielä käsin kosketeltavan pienemmän mittakaavan jalankulkijalle.

Julkisivusäleet suunnataan niin, että ne on käännetty poispäin porrashuoneista, näin julkisivut muodostavat selkeän suljetun pinnan kohti Kollikadun kääntöpaikkaa sekä Metsäläntien ja Veturitien risteystä. Porrashuoneiden sisäänkäynnit on merkitty pystyuritetulla Umbra-käsitellyllä betonilla.

Kauramoottori

1. sija kilpailuehdotukselle Kauramoottori Postipuiston pysäköintitalon SR-laatukilpailussa 2019

Sijainti: Postipuiston alue, Pohjois-Pasila, Helsingissä

Safiiriparkki

Kivistö, Vantaa / 2019

Selaa muita hankkeitamme