Hertsi asunnot

Hertsi asunnot

Hertsin kortteliin valmistuu kolme asuinkerrostaloa Hertsin lähipalvelukeskuksen yhteyteen.

Lähipalvelukeskukseen sijoittuu päivittäistavarakaupan ja erikoisliikkeiden lisäksi mm. Helsingin kaupungin kirjasto- ja nuorisopalvelut, Touhula-päiväkoti, Mehiläisen hoivakoti, ravintoloita, kahviloita sekä liikunta- ja hyvinvointipalveluita 

Asuinrakennuksiin on suunniteltu reilu 300 asuntoa yksiöstä perheasuntoon. 10-kerroksisessa As Oy Poukamassa on 79 asuntoa ja n. 4500 kem²,  13-keroksisessa As Oy Tuulensuojassa 95 asuntoa ja reilu 5000 kem² ja 18-kerroksisessa As Oy Poudantuojassa 132 asuntoa ja reilu 9000 kem². Korkeimman tornin urakoi YIT, kaksi muuta ovat Hartelan tuotantoa.

Monikäyttöinen kansipiha

Koska pihakansi sijaitsee noin 4. kerroksen korkeudella, on korkein torneista maasta lukien yli 20-kerroksisen rakennuksen korkuinen. 

Asuintaloille rakennetaan istutettava laaja kansipiha lähipalvelukeskuksen katolle. Osaa kattopihasta käyttää myös päiväkoti leikkialueineen.

Rakennuksia yhdistää samanlainen julkisivukäsittely; pihan puoleisten julkisivut ovat lasitettua parvekekenttää ja valkobetonia tehostevärein. Katujulkisivussa toistuu lähipalvelukeskuksen katujulkisivun punaruskea keraaminen lankku sitomaan korttelin rakennukset yhdeksi kokonaisuudeksi.

Hertsi asunnot

Sijainti: Herttoniemi, Helsinki

Laajuus: 23 000 brm²

Valmistunut: 2021

Tilaaja: YIT Oyj ja Hartela Oy

Hertsi lähipalvelukeskus

Herttoniemi, Helsinki / 2020

ATT Mellunkylä

Mellunkylä, Helsinki / 2018

Kivistö Titaani

Kivistö, Vantaa / 2019