Case Swing B

Modernia toimitilaa loistavalla sijainnilla

Swing House Campus rakentuu vetovoimaisten Keilaniemen ja Otaniemen väliin. Keilaniemi ja Otaniemi tunnetaan suuresta ja alati kasvavasta teknologiakeskittymästään. Kampus koostuu kahdesta toimistotalosta (yksi jo olemassa oleva ja toinen uudisrakennus) ja yhdestä hotellista. Uudempi näistä toimistorakennuksista, Swing B, valmistuu syksyllä 2021. Paikalle on hyvät liikenneyhteydet ja mm. metroasema ja Raide-Jokerin asemat ihan lähettyvillä. Kaikki kolme rakennusta ovat yhteydessä toisiinsa ensimmäisen kerroksen tasolla ja siellä sijaitsee mm. ravintola ja hyvinvointitilat sisältäen modernin kuntosalin. Koko kompleksin alla, kellarissa, on paikoitustilat jossa mm. sähköautojen latauspaikkoihin on panostettu.

Tilat ovat suunniteltu helposti muunneltaviksi eikä vain kerroskohtaisesti vaan myös kerrosten välillä. Siellä on vuokrattavana kaksikerroksisia, korkeakattoisia, tiloja jotka voi pitää sellaisenaan tai sitten optiona sinne voi laittaa sisäiset sillakkeet ja sisäiset portaat jolloin niistä tulee moderneja loft-henkisiä tiloja. Ajan hengen mukaisesti tilat ovat hyvin monipuoliset sisältäen neuvotteluhuoneiden lisäksi hiljaisia huoneita, erilaisia tiimitiloja ja huoneratkaisumalleja.

Julkisivussa on käytetty paikallaanmuurattua tiiltä, corten-teräslevyjä ja graafista betonia. Sijainti Keilaniemen ja Otaniemen välillä, luonnon läheisyydessä, tarjoaa mahdollisuuden julkisivulla leikittelylle. Otaniemeä hallitsee punatiilinen julkisivuarkkitehtuuri ja Keilaniemeä taas kiiltävät ja modernit julkisivut. Swing Housen länsijulkisivua hallitsee ruosteenhohtoiset corten-teräksiset purjeet, ollaanhan kuitenkin meren äärellä.

Lisäviihtyisyyttä valtavasta viherseinästä

Keskusportaikon yhteydessä sijaitseva seitsemän kerrosta korkea viherseinä toimii rakennuksen visuaalisena ja henkisenä sekä sydämenä että keuhkoina koska se puhdistaa sisäilmaa ja siinä kasvatetaan myös omalle ravintolalle yrttejä. Kasteluvetenä käytetään kiinteistön hulevettä. Kiinteistölle haetaan myös kansainvälisen rakentamisen WELL v2™ Gold-tason laatuluokitusta joka keskittyy rakennuksen tuottaman hyvinvoinnin arviointiin. Mm. liikkumista, akustiikkaa, ilmanlaatua ja materiaaleja arvioidaan sadoilla eri mittareilla. Esimerkiksi tilat ja ympäristö on suunniteltu niin että ne houkuttelee portaiden käyttöön. Valaistus muuttuu vuorokauden rytmin mukaan kirkkaan valkoisesta lämpimän keltaiseen. Talvella valaistus piristää ja tukee vireystasoa. Jokaisessa kerroksessa on yksilöllinen, rauhoittava äänimaisema. Työmatkapyöräilijöille on suunniteltu helppo sisääntulo toimistorakennukseen sekä huippuluokan pukeutumis- ja suihkutilat. Kun jo suunnitteluvaiheessa otetaan huomioon kaikki hyvinvointia edistävät ratkaisut, lopputulos on kokonaisvaltainen mikä tukee sekä tuottavuutta että terveyttä.

Case Swing B

Sijainti: Keilaniemi, Espoo

Laajuus: 12 500 brm²

Arvioitu valmistuminen: 2022

Tilaaja: Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elo

ECHA Telakkaranta

Hietalahti, Helsinki / 2019

Bulevardi 21

Kamppi, Helsinki / 2020

Pasilanportti

Pasila, Helsinki / 2017