Swing Hotel Heymo

Uuden konseptin hotelli

Hotellisänky joka on niin hyvä, että et halua nousta siitä. Tämä on osa Sokoshotelsien uusimman tulokkaan, Heymon konseptia. Heymo hotelli panostaa kaikkeen siihen mitä kaupungilta ei löydy ja kannustaa samalla ottamaan kaiken irti kaupungista. Se tarjoaa laadukasta peruspalvelua jota vieras voi täydentää ekologisesti oman omien tarpeidensa mukaan. Hotellissa on uutta teknologiaa kuten aamupalaälykaapit joten aamiaistakin on tarjolla koko päivän ajan. Sisäänkirjautuminen tehdään automaateilla joten se onnistuu mihin kellonaikaan tahansa. Henkilökohtaista palveluakin saa 24/7 ja hotelli tarjoaa vieraille niin sanottuja fixereitä, jotka kertovat kaupungin parhaat vinkit ja tietävät mm. kaupungin uusimmat ja trendikkäimmät ravintolat sekä brunssipaikat. Hotellissa on joka päivä erikseen arvottava Lucky you-niminen, uniikki huone. Huoneita on kaiken kaikkiaan 262 kappaletta, joista osan voi yhdistää jopa 7 henkilölle sopivaksi huoneeksi.

Kolmen tontin toimisto- ja hotellikokonaisuus

Hotellirakennus on osa kolmen rakennuksen muodostamaa kokonaisuutta, joka on toteutettu korttelin kolmelle tontille vaiheittain. Hotelli liittyy itä-ja pohjoissivuiltaan keskellä olevaan toimistotaloon. Ensimmäisen tontin rakennus on vuonna 2012 rakennettu 7 kerroksinen liike-ja toimistorakennus Swing C, 2 paikoituskellaria sekä pihakansi, joka sijoittuu osin myös hotellin tontille. Kahdelle muulle tontille on vuonna 2022 valmistuneet toinen toimistorakennus (Swing B), hotelli sekä yhdyskäytävä kaikkien kolmen välille. Hotellin 1. kerroksessa on yhteisiä vastaanotto- ja loungetiloja sekä hotellihuoneita, kerroksissa 2. – 8. hotellihuoneita. Ullakkokerroksessa on iv-konehuone. Lisäksi hotellissa on 2 kellarikerrosta joissa on pysäköintitiloja, teknisiä tiloja, varastoja sekä hotellirakennuksen väestönsuojatilat. Kellarit on liitetty osaksi korttelin pysäköintilaitosta. Keskimmäisen toimistorakennuksen ravintola palvelee koko korttelia. Toimistorakennusten 1. kerroksen neuvottelu-ja ravintolatoiminnot on suunniteltu liitettäväksi suunnitteilla olevan hotellin kanssa.

Suunnitelman ideat ja tavoitteet

Rakennus sijaitsee pääosin punatiilisen Otaniemen ja Keilarannan monimuotoisten rakennusten välimaastossa. Tämä kolmen rakennuksen kokonaisuudesta ensimmäinen rakennusvaihe on valmistunut 2012 (Arkkit. Bror Söderman) ja se seuraa tyyliltään Karhusaarentien eteläpuolella sijaitsevaa ns. ”Life Science Center” -arkkitehtuuria.

Kantavana teemana suunnittelussa on muodostaa rakennuksista luonteva linkki Otaniemen yliopisto -alueen tiiliarkkitehtuurin ja Keilarannan toimistorakennusten välille. Materiaaleina on käytetty osin punatiiltä(Otaniemi) sekä vaaleata betonipintaa (mm. 1. vaihe ja Life Science Center) yhdistäen näin molempien alueiden materiaalivalikoimaa.

Uutena materiaalina olemme tuoneet palettiin Cor-ten-teräksen. Cor-ten -teräksinen purjemainen julkisivuverhous länsijulkisivulla, paikallamuuratut punaruskeattiiliverhotut päädyt sekä hiotut valkobetoniset sandwich-elementit omalla graafisella kuviolla luovat yhdistäviä aiheita ympäröivään rakennuskantaan ja antavat omaleimaisen erottuvan ilmeen. Massoittelussa tummempi Cor-ten- tiiliosa toimii kerrosta korkeampana ikään kuin rakennuksen tukimuurina, joka yhdistyymatalampaan, hiottuun graafiseen valkobetoniin luoden näin selkeän hahmon rakennukselle.

Tavoitteena oli myös täydentää korttelin liittymistä alueen suunniteltuun kevyenliikenteen väylästöön, Valokeilaan ja laatureittiin sekä julkisen liikenteen palveluihin, Raidejokeriin, Keilaniemen metro-asemaan ja Karhusaarentien bussipysäkkeihin. Laatureitiltä on suunniteltu oma polkupyöräramppi -yhteys K1 tasolla sijaitsevaan polkupyörävarastoon. Karhusaarentieltä on suunniteltu jalankulkuyhteys hotellinja toimistorakennuksen välistä suoraan 1. kerroksen terassilleja ravintolaan. Valokeilalta on suunniteltu yhteys suoraan pääsisäänkäyntikannelle. Liittymällä ympäröivään tieverkostoon pyritään parantamaan ja elävöittämään olevaa kaupunkitilaa.

Swing Hotel Heymo

Sijainti: Keilaniemi, Espoo

Laajuus: 12 600 brm2

Valmistunut: 2022

Tilaaja: Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elo

Case Swing B

Keilaniemi, Espoo / 2022

Noli Studios Katajanokka

Katajanokka, Helsinki / 2019

ECHA Telakkaranta

Hietalahti, Helsinki / 2019

Selaa muita hankkeitamme.