Okhta Mall

Okhta Mall

Okhta Mall sijaitsee Pietarin keskustassa ns. Septem Cityn alueella, joka on helposti saavutettavissa hyvien liikenneyhteyksien ansiosta. Nimensä Pietarin suurin kauppakeskus on saanut vieressään virtaavalta Okhta-joelta. Kauppakeskus koostuu neljästä maanpäällisestä kerroksesta ja kahdesta kellarikerroksesta. Maanalaisiin kerroksiin sijoittuvat pysäköinti, hypermarket ja kauppakeskuksen huolto. Maanpäällisissä kerroksissa on yli 250 erilaista liiketilaa, yhteensä noin 75 000m2. Kauppakeskuksen kokonaisala on noin 145 000 m2 ja tilavuus lähes miljoona m3.

Rakennuksen arkkitehtuurin lähtökohtana oli moderni ja skandinaavinen ilme, jonka raikas omaleimaisuus yhdistää aluetta positiivisesti ja luo sille luontevan keskipisteen. Skandinaavisuudella tarkoitetaan tässä minimalistista ja funktionaalisuuteen pohjautuvaa suunnittelua yhdistettynä valoisuuteen ja avaruuteen. Tavoitteena on ollut tarjota kävijälle paitsi kattavasti palveluja, myös elämyksellinen ja viihdyttävä kokemus.

Palkittu ostoskeskus

Okhta Mall on saanut tunnustusta sen ekologisuudesta, arkkitehtuurista ja markkinoinnista. Okhta Mall on Venäjän ensimmäinen kauppakeskus, jolle on myönnetty LEED Gold -sertifikaatti. Sen lisäksi se on palkittu European Property Awards -palkinnolla sekä kauppakeskusarkkitehtuurin että hankemarkkinoinnin sarjoissa. European Property Awards -palkintoa pidetään yhtenä arvostetuimmista kiinteistöalan palkinnoista Euroopassa.

Mielenkiintoinen ja laajamittainen ja projekti

Okhta Mall oli avatessaan Pietarin suurin kauppakeskus ja toimistomme yksi suurimpia hankkeita. Suuresta koostaan huolimatta se on kuitenkin hyvin selkeä ja looginen. Sen ovaalin muotoinen pääkäytävä on 400m pitkä, eli yleisurheilukentän pituinen. Poikkikäytävät ja liukuportaat jaksoittavat pääkäytävän ovaalia muotoa tarjoen jatkuvasti uusia näkymiä. Suunnitteluvaiheessa se tarjosikin mielenkiintoisen haasteen kun erilaisia piirustusluetteloita oli ennätysmäärä jonka lisäksi jokaisesta oli sekä englanninkielinen että venäjänkielinen versio. Kuulemma tämän jälkeen kerrostalohanke tuntui pieneltä.

Okhta Mall

Sijainti: Pietari, Venäjä

Laajuus: 145 000 brm²

Valmistunut: 2016

Tilaaja: SRV

Hertsi lähipalvelukeskus

Herttoniemi, Helsinki / 2020

Technopolis Ülemiste

Tallinna, Viro / 2018

Safiiriparkki

Kivistö, Vantaa / 2019