Kivistön ”Hercules”

Neljän taloyhtiön kortteli

Hercules oli toimistomme työnimi neljälle Kivistön kohteellemme. Tontti muodostuu asunto-osakeyhtiöistä Poseidon, Herakles, Hermes ja Kronos sekä piharakennuksesta että pihakatoksesta. Taloissa on sekä myyntiasuntoja että vuokra-asuntoja, yhteensä 260kpl. Autopaikat sijaitsevat viereisen tontin pysäköintilaitoksessa, Safiiriparkissa.  

Herculeksen kortteli sijaitsee Vantaalla Kivistössä paraatipaikalla lähellä asemaa.  Alueella oli tavoitteena nykyaikainen kävelyä ja pyöräilyä priorisoiva urbanismi. Rakennusten arkkitehtuuri on rauhallista ja kaupunkimaista. Alue on julkisille katualueille pääsääntöisesti tiilinen ja sisäpihoilla on Kivistön tavoitteiden mukaisesti käytetty paljon väriä. 

Kivistö on taidekaupunginosa

Hercules-kortteli on merkittävä osa Kivistön keskusta-asuminen 5 korttelikokonaisuutta. Pohjoisosan korttelit on yhdistetty toisiinsa pihat yhdistävällä raitilla. Tällä tavoiteltiin suurten korttelipihojen monikäyttöisyyttä ja yhteisöllisyyttä. Mm. juuri Herculeksen, keskimmäiselle, pihalle keskittyy yhteinen leikkiin ja oleskeluun keskittynyt suurpiha. Vastaavasti läntisimmälle pihalle sijoittuu tulevaisuudessa suuri pihasauna kaikkien käyttöön.  

Berry Creative on vastannut kaikkien hankkeidemme taideaiheista. Täällä pihan teema oli leikki ja sieltä löytyy mm. juoksurata ja taidekatos ”Stuga”.

Kivistön Hercules

Sijainti: Kivistö, Vantaa

Lajuus: 16 800 brm2

Valmistunut: 2019

Tilaaja: Lujatalo Oy

Safiiriparkki

Kivistö, Vantaa / 2019

Kivistö Zeus

Kivistö, Vantaa / 2019

Kivistön Kvartsi ja Spektri

Kivistö, Vantaa / 2016