Kunniamaininta Turun Linnanniemen kansainvälisessä ideakilpailussa

L Arkkitehtien ehdotus Down by the River on saanut kunniamaininnan Turun Linnanniemi alueen ideakilpailussa. Kilpailussa tavoitteena oli löytää historiallisesti ja kulttuurisesti merkittävälle alueelle kattava kokonaisidea sekä monipuolisia kehittämisvaihtoehtoja.

”Linnanniemen alueen avaaminen osaksi Turun laajentuvaa keskustaa mahdollistaa Aurajoen kävelyalueen ulottamisen aina sen läntisimmälle niemelle saakka, yhdistäen kaupungin sekä visuaalisesti että fyysisesti maailmankuuluun saaristoonsa. Entinen satama-alue avaa ovensa ja kutsuu  kaupunkilaiset kylään. 

Linnanniemi toimii lisäksi Turun merellisenä porttina ja käyntikorttina sinne  saapuville turisteille, konferenssivieraille ja työmatkalaisille.  

Down by the River esittää kehyksen vaiheittaiselle ja joustavalle kasvulle osana Turun kehitystä  seuraavina vuosikymmeninä; se toimii elävän, osallistavan ja resurssiviisaan Suomen lippulaivana. Moninaiset ulko- ja sisäaktiviteetit kannustavat matkailijoita pysähtymään alueella matkalla kohti ydinkeskustaa.”

L Arkkitehtien työryhmään kuuluivat Ethica Oy, Ola Design Oy, VSU Oy ja WSP Finland Oy.

Linnanniemen ideakilpailun järjesti Turun kaupunki yhteistyössä Suomen Arkkitehtiliitto ry:n (SAFA) ja Suomen maisema-arkkitehtiliiton (MARK) kanssa.

Junatie

1. sija Sörnäinen, Helsinki / 2019