Technopolis Pulkovo

Technopolis Pulkovo

Tämä moderni kampus sijaitsee nimensä mukaisesti Pietarin kansainvälisen lentokentän, Pulkovon, vieressä Pietarin eteläosassa. Uusi kehätie kulkee kampuksen ohi ja strategisen sijaintinsa vuoksi se tarjoaakin loistavat puitteet työlle ja liiketoiminnalle. Technopolis Pulkovo on suunniteltu ympäristöarvot huomioonottaen ja sillä on LEED Gold-sertifikaatti. Kohde on saanut muitakin palkintoja erilaisissa kilpailuissa Venäjällä.


Kohde on toimistorakennuskohteeksi poikkeuksellisen suuri. Koko hankkeen laajuus tulee olemaan n. 70.000 m2 vuokrattavaa tilaa, bruttoala on n. 85 000 m2. Ensimmäinen vaihe valmistui v. 2012, sekin on n. 20.000 m2. Nyt käytössä on kaksi ensimmäistä vaihetta, yhteensä n. 38 400 brm2 toimisto-, liike- ja aulatiloja.

Suuret linjat ja lasipinnat

Arkkitehtuurissa on pyritty moderniin suomalaiseen tyyliin, julkisivuissa on enemmän suuria linjoja ja lasipintoja kuin pienimittakaavaisia koristeaiheita. 8-kerroksinen rakennus on suurimittakaavaiseen ympäristöönsä hyvin sopiva.

Toimistotilojen toteutus perustuu modulaariseen toimistoratkaisuun, joka mahdollistaa tilojen jakamisen väliseinillä 1,4 – 2,7 m välein käyttäjän toiveiden mukaan. Tiloja voidaan muuttaa ja on myös jatkuvasti muutettu yritysten tarpeiden muuttuessa. Tästä rakennuksesta ei tarvitse muuttaa pois, jos tilantarve kasvaa tai jos yritys vaihtoehtoisesti joutuu sopeuttamaan toimintaansa tiloja vähentämällä. Koko rakennuksen ajantasaista pohjapiirustusta ylläpidetään toimistossamme täällä Helsingissä.

Technopolis Pulkovo

Sijainti: Pietari, Venäjä

Laajuus: 38 400 brm²

Valmistunut: 2012 – 2014

Tilaaja: Technopolis

Hertsi lähipalvelukeskus

Herttoniemi, Helsinki / 2020

Technopolis Ülemiste

Tallinna, Viro / 2018

Safiiriparkki

Kivistö, Vantaa / 2019